O nás

Co jsme zač?

Že jsme blázni do filmů, asi nemá smysl moc opakovat. Bez toho, by totiž tahle stránka a spousty podobných, nikdy ani nevznikla.

Na filmy se ale nejen rádi díváme, ale také rozebíráme a zajímáme se o vše co se k nim váže.

Každý film má totiž vždy dva příběhy. První z nich zná každý. Je to ten, který se odehrává na plátně či televizní obrazovce. Příběh, který napsal scénárista a producent s režisérem a jeho štábem mu vdechly život. Ten druhý příběh však běžný divák nevidí. A to je ten, který píše sám život při výrobě samotného filmu. Jsou to myšlenky, zážitky a spousty drobností, které vetknou filmovému dílu jeho finální podobu. A tento příběh bývá nezřídkakdy stejně zajímavý jako ten ze scénáře.

A my příběhy milujeme. Proto nám ten první nestačí. Snažíme se nakouknout pod pokličku a dávat dohromady střípky i toho druhého příběhu. A s těmito střípky se Vás prostřednictvím našich stránek budeme snažit seznámit. Jejich sbírku neustále rozšiřujeme a postupně doplňujeme. Najdete je různě poházené po celém našem webu. A věříme, že Vám udělají radost a někde dodají i nadhled a rozšíří Váš pohled na daný film, který si pak o to víc dokážete užít!